Ivády Gábor haikui

Mr.Haiku

Mr.Haiku

Napi haiku - 2019 február 14.

2019. február 14. - Ivády Gábor

Úgy vagy részem, mint a holnap gerincében a bizalom, a mozdulataimban a lendület, a szándékaim születésében az akarat. Te vagy a válasz, hogy miért kell mérnem az időt, mert csak úgy van értelme elengednem, hogy te emlékké szépíted a tegnapot. Nélküled, letörném az órámról a mutatót, többet nem mozdulnék és céltalan, haszontalan azt várnám, hogy kirúgja magát alólam az idő. Köszönöm, hogy nekem adod minden pillanatod, én pedig cserébe neked ígérem a holnapom. Nincs benne újdonság, ezt csináltuk eddig, csináljuk most és mindörökké. Ámen.

 

ma hangosabban 
suttogom hogy holnap is 
szeretni foglak

#haiku #365haiku #mindennapraegyhaiku #haikubanmondomel#kortársköltészet
#aköltészetmindenkié #költészet #vers #magyarvers 
#ivadyvers #mrhaiku #kortars #irodalom #magyar #magyarköltészet#posztoljverset #addtovábbhaiku #ajándékhaiku
#haikufelho268

268_ma_hangosabban2.jpg

Napi haiku - 2018 október 23.

ha neked adom
a vásznam, megrajzolod
az önarcképem?
-
Söpörd le a radírdarabokat és állj nekem. Szerintem szénnel lenne a legjobb, mert a vásznam kemény mint a gyémánt, hátha kötésbe kerülök veled. Hiszen hasonlítunk. Grafitizz meg. Vegyél egy nagy levegőt, faragj rám és ne félj, nem tudsz elrontani. Már megengedhetem magamnak, hogy más adjon nekem tónust, hogy olyan sorrendben kösd össze a pontjaimat ahogy neked tetszik. Vannak vízjeleim, azokon nem tudsz változtatni, ha megtalálnod őket akkor sem, kénytelen leszel beépíteni a képbe. Most pedig modellt állok magunkért.
154_ha_neked_adom_a_va_sznam.jpg
 

Napi haiku - 2018 október 21.

a nyomor nem hág

meg hagyományos módon -

tud anál jobbat

-

Az ág nem csak húzza, hanem cibálja őket, mert mindig van mit veszíteni, még az utcán is. Amíg tartjuk magunkat annyira, hogy nem adjuk fel a farkasok között, hogy nem ugrunk le, mert már így is csak sodródunk és egy levegővel élünk, addig mindig vagyunk valahol és sokkal több a helyünk a világban mint amennyit a légkörből kiszorít a testünk. Átgondoltam, hogy elveszíthetek-e én is szinte mindent, kicsúszhat-e az életem a lábam alól, keresztre tudnának-e feszíteni a körülmények és a válasz, igen. Hálás vagyok, hogy nem az utcán alszom, de … Mától hajléktalan vagyok.

Napi haiku - 2018 október 19.

hang nélkül súgtam 
át mindent abban az egy
ölelésemben
-
-
Néha nem mondod, vagy nem mondhatod, máskor simán képtelen vagy rá. Amint megfogalmaznád letörik a széle. Hangsúly, mimika, szófordulat mit sem ér. Nem lépsz át határokat, az első pillanatban felképelne a konvenció. Szavak helyett inkább mozdulsz, az artikuláció úgyis torkon ragadott. Ölelésből sokféle van, de mindegyik egy kicsivel több, mint gondolod. Mindig.
 
https://www.instagram.com/gaborivady/
 
150_hang_ne_lku_l.jpg

Napi haiku - 2018 október 12.

a golyón kéred

számon, ha gellert kapva

máshol ér célba

-

A döntés az elindulás és nem a megérkezés. A kettő között vajúdják világra az események a következményeket. Építs belőlük szalagkorlátot az utánad jövőnek, vagy magadnak, hátha pont erre jössz majd vissza, mert más kárán tanulni könnyebb, de a sajátodon hitelesebb. Abszurd azt az utat hibáztatni bármiért amit te jelöltél ki. Az eldobott kőben sincs akarat, nincs szándék, az őt elhajító mozdulatban volt, de a döntés lezárult amikor a követ elengedted. Onnét kezdve már csak szurkoló vagy.

Napi haiku - 2018 október 11.

A széplátás minősége az önértékelésből fakad. Az egódhoz, a képességeidhez, a kinézetedhez mérten bírálod el a másikat. Ez nem a helyes, hanem a megszokott. Aki csúnyának tartja magát, annak mindenki szép, mindenki máshogy szép, mindenki nagyon szép. Ebben pedig a szubjektivitás a szép. Mert még arra sincs szükség, hogy tényleg csúnya légy, elég lenne függetleníteni magad mások értékitéletétől. A jó hír az, hogy addig is és azután is mindenki szép.

https://www.instagram.com/gaborivady/

 

142_a_legru_tabbnak2.jpg

 

Napi haiku - 2018 október 10.

nem a hibákat 
nézem, hanem hogy van-e 
köztük szalmaszál
Csak egy kis kampó kell a karabineremnek ami veled tart. A védőhálót rég elhasználtuk kötélnek, csak a bogok maradtak a semmiben, de már azoknak is hűlt a helyük. Keresem a szalmaszálat. Az előbb még itt volt azzal szívtuk ki poharunk aljáról a maradék vért. Ha megtaláljuk és lemossuk, akkor nincs minden veszve. A sok hibánk fölött messze nézek, keresem a fényt, kereslek téged, keresem a kombájnunkat tele reménnyel.
140_nem_a_hiba_kat.jpg
https://www.instagram.com/gaborivady/

Napi haiku - 2018 október 09.

fércelt bocsánat -
néha már képes vagyok 
haragudni rád
-
Szakad a szó, kibuggyan a bizalom, kiömlik a hit. Még működik a kémia de már marsz. Bennem. Foltos lettem és te zsákszámra szolgáltatod az okot, hogy már ne lúgosítsalak. Még magamra varrlak, de csak hennával. Tudod, néha már nem hiányzol, néha már haragudni is tudok rád.
 
https://www.instagram.com/gaborivady/
139_fe_lcelt_bocsa_nat_1.jpg
 

Napi haiku - 2018 október 08.

bepárásodott
komoromra rajzoltál
mosolygó arcot
-
Szó vagyok. Olyan amelyet még nem mondtak ki, pedig meg van a helyem, az okom, a szükségességem. vártam, hogy valaki az ajkára formáljon, hogy a gondolat betűt öltsön, hogy legyenek szótagjaim, ívem, dallamom. Szó lettem, és ez nem utolsó. A komorság túl általános, az egy állapot, a komor egy jelző, míg én valakinél komorságra adok okot. Komorja vagyok valakinek. Főnév.
 
https://www.instagram.com/gaborivady/
138_bepa_ra_sodott.jpg
 

Napi haiku - 2018 október 07.

ha nem emlékszel 
hogy miért szeretsz, nézd meg
hol vagyok kopott
-
A “Lényeg” manifesztációja. hosszútávú értékképviselet. A felzaklatott szívdobbanás, a viszontlátás öröme, a váratlan meglepetés mind elillan, de amihez rendre visszatérsz, annak felülete hozzád simul és veled öregszik. Karc a szemüvegen, csorba bögre, szarkaláb, első szakadás. jelentőségteljes üzenetek. Amikor elfelejtem értékelni amim van, megkeresem a kopottat, megérintem, megcsodálom, átvérzem. Nekem vannak a legszebb kopásaim.
 
137_ha_nem_emle_kszel_mie_rt.jpg
https://www.instagram.com/gaborivady/
 
süti beállítások módosítása